Výjimečné vánoční cukroví, které okouzlí každého
Hledáš recept na vánoční cukroví, které zaujme nejen vzhledem, ale i chutí? Co takhle zkusit datle v čokoládě s malinovým krémem – cukroví, které mezi ostatními druhy zazáří tak, že na něj do příštích Vánoc nikdo nezapomene?
Datle v čokoládě plněné malinovým krémem jsou přesně to, co hledáš. Tento jednoduchý recept tě okouzlí kombinací sladkých datlí a výrazné chuti hořké čokolády. Navíc se uvnitř každé datle ukrývá vánoční překvapení v podobě malinového krému s veganským omega-3 olejem NORSAN.
Stačí si pochutnat na dvou kouscích tohoto cukroví a doporučenou denní dávku protizánětlivých omega-3 máš splněnou. Čerstvý řasový olej (s nízkou úrovní oxidace) má příjemnou chuť i vůni. Nemusíš se proto bát, že by byl v cukroví nepříjemně cítit. Naopak ho chuťově (a hlavně nutričně) pozvedne. Datle v čokoládě s malinovým krémem jsou skvělým příkladem cukroví, které je nejen chutné, ale i zdravé. Tak jdeme na recept:
Ingredience:
- 10 kusů medjool datlí
- 40 g mandlového másla
- 2 lžíce omega-3 oleje z mořských řas NORSAN
- 15 g (6 lžic) lyofilizovaných malin
- 40 g hořké čokolády
- 1 lžička kokosového oleje
Postup:
- Medjool datle opatrně rozkroj podélně (ne úplně, aby se nerozpadly) a vyjmi pecky.
- Lyofilizované maliny rozdrť ve stolním mixéru na prach.
- K malinám přidej mandlové máslo, omega-3 olej a dobře promíchej.
- Každou datli naplň připraveným krémem pomocí 2 čajových lžiček a poloviny přitiskni k sobě.
- Naplněné datle dej aspoň na 20 minut vychladit do mrazáku.
- Ve vodní lázni rozpusť čokoládu s kokosovým olejem.
- Každou datli z jedné poloviny namoč do rozpuštěné čokolády.
- Datle v čokoládě pokládej na talíř překrytý pečícím papírem a nech ztuhnout v lednici.
Hotové cukroví skladuj v lednici, aby si omega-3 olej v náplni zachoval skvělou kvalitu. Recept si můžeš snadno upravit přesně podle své chuti – zkus jiné druhy oříškových másel, bílou čokoládu nebo do náplně přidej špetku soli, která cukroví dodá další chuťový rozměr.
Medjool datle jsou díky karamelové chuti ikonickou vánoční specialitou. Mandlové máslo dodá krému jemnost, lyofilizované maliny zajistí sváteční červený nádech a svěží ovocnou chuť. Křupavá hořká čokoláda na povrchu už jen dokreslí chuťový zážitek. A díky vegan omega-3 oleji má tohle mlsání prokázané zdravotní benefity.
Dávka 2000 mg omega-3 je totiž považována za terapeutickou. Mimo jiné působí silně protizánětlivě, podporuje zdraví mozku i srdce a posiluje imunitu. Tak proč nespojit příjemné s užitečným? Vychutnej si vynikající nepečené cukroví a zároveň pečuj o své zdraví.
Krásné Vánoce, hodně zdraví a dobrou chuť!
Ingredience:
⭐ 10 kusů medjool datlí
⭐ 40 g mandlového másla
⭐ 2 lžíce omega-3 oleje z mořských řas Norsan
⭐ 15 g (6 lžic) lyofilizovaných malin
⭐ 40 g hořké čokolády
⭐ 1 lžička kokosového oleje
Postup:
⭐ Medjool datle opatrně rozkroj podélně (ne úplně, aby se nerozpadly) a vyjmi pecky.
⭐ Lyofilizované maliny rozdrť ve stolním mixéru na prach.
⭐ K malinám přidej mandlové máslo, omega-3 olej a dobře promíchej.
⭐ Každou datli naplň připraveným krémem pomocí 2 čajových lžiček a poloviny přitiskni k sobě.
⭐ Naplněné datle dej aspoň na 20 minut vychladit do mrazáku.
⭐ Ve vodní lázni rozpusť čokoládu s kokosovým olejem.
⭐ Každou datli z jedné poloviny namoč do rozpuštěné čokolády.
⭐ Datle v čokoládě pokládej na talíř překrytý pečícím papírem a nech ztuhnout v lednici.
Hotové cukroví skladuj v lednici, aby si omega-3 olej v náplni zachoval skvělou kvalitu. ✨💚 Recept si můžeš snadno upravit přesně podle své chuti – zkus jiné druhy oříškových másel, bílou čokoládu nebo do náplně přidej špetku soli, která cukroví dodá další chuťový rozměr. Pro další tipy na vánoční recepty se podívej na Vánoční inspirace od Ing. Ivy Vaňkové.